Magma - by boaters for boaters

Säsongen närmar sig sitt slut - dags att ge din grill en välbehövlig rengöring och service, eller kanske säkra en grill inför kommande säsong?

Äntligen välfyllt lager igen, leveranstider och transportkaos börjar normaliseras igen. Även för grillar, fästen och tillbehör som varit restnoterade i en evighet! Vi har fått ordning på CE-märkningen av våra Kettle kolgrillar, så de finns nu tillgängliga i både 15" och 17" storlek! Piedestaler finns hemma igen, bara till rektangulära grillar MEN med en enkel workaround så även du som vill ha en stilren piedestal till din Kettle kommer att kunna få det - läs mer på respektive artikelinformation vad som behövs.
De efterlängtade gasolventilerna finns äntligen i lager igen, och flera reservdelar och tillbehör för en "vinterservice". Dessutom har vi fått påfyllning av våra rektangulära klassiker Newport, Catalina och bjässen Monterey.
Allt till Sveriges bästa priser. Såklart!

Om inte "Köpknappen" är aktiv, så beror det på att produkten är tillfälligt slut. Vi vill helt enkelt inte sälja något som vi inte vet att vi kan leverera.


Vår tilldelning av grillar och tillbehör är fortfarande lite begränsad och det tar fortfarande väldigt lång tid att få leveranser från Magma i USA - så vänta inte för länge med din beställning!


Något som tappats eller gått sönder under båtsemestern? Ingen fara, vi skickar till gästhamnar via närliggande DHL- eller Postnord-ombud. Det löser sig...


Vi kan leverera samtliga produkter och reservdelar från www.magmaproducts.com - kontakta oss för offert och beräknad leverantid.

Vårrea, Off-season sale och supererbjudanden överallt...

Vår ambition är att alltid ge våra kunder det bästa erbjudandet på marknaden. Hittar ni ett bättre erbjudande så hör av er så kommer vi matcha det. Alltid!

MAGMAGRILLAR.SE - VI VET VAD VI SÄLJER

Magmas storsäljare Magma Kettle3 med elektronisk tändning, eller de omdesignade Newport2, Catalina2 och Monterey2. Eller varför inte en av dessa med infraröd grillteknik - något som slagit igenom stort under de senaste åren, varannan rektangulär grill vi levererar är infraröd! Läs mer om fördelarna med IR under respektive grill.

Och tack till alla kunder för era omdömen om våra produkter och service - vårt mål är 100% nöjda kunder, och vi gör vårt yttersta för att nå våra mål!

Titta gärna på alla kundbilder och inlägg på Instagram och Facebook - förutom våra sidor "Magmagrillar" så sök gärna efter alla bilder taggade #magmagrillar och #magmagrill för att se våra grymma grillar i sina rätta miljöer. TAGGA PÅ I SOMMAR och dela med er!

BILLIGAST PÅ PRISJAKT - I ÅR IGEN

För att hålla våra prisnivåer jobbar vi hela tiden med att hålla nere våra kostnader. Och det ger resultat - vi är "Billigast på prisjakt" på alla våra grillar.
Prisjakt.se scannar kontinuerligt av marknaden och jämför våra grillar med andra återförsäljare. Är man billigast så får man en liten stämpel automatiskt på produkten. 

Men det är vår affärsidé - inga stora lager, inga dyra butiker, bara våra fantastiska grillar och en personlig service gör att vi kan hålla de priser vi håller!

Välkommen in i vår webshop!

Och du: lämna gärna ett omdöme om oss på Prisjakt, så det syns att vi inte bara håller de bästa priserna - vi gör också allt för att ha en kundservice i världsklass!

GASOL TILL MAGMAS GRILLAR

Med anledning av att vi får många frågor kring engångs gasbehållarna:

Magma's regulator är gjord för engångsbehållaren av fabrikatet "Campingaz". Även om det finns andra fabrikat i olika affärer som ser i stort sett identiska ut, så är det såvitt vi känner till endast Campingaz som passar våra produkter. Det är små detaljer i fästet som skiljer och som gör att det helt enkelt inte fungerar. (vi har testat...)

Att ansluta andra flaskor än Campingaz har orsakat gasolläckage i anslutningarna och tyvärr allvarliga incidenter där läckande gas fattat eld (lyckligtvis utan personskador eller bränder ombord) så snälla - använd endast Campingaz engångsflaskor till er Magma-grill.
Inte för att vi har provision eller något på dem, utan helt enkelt för att endast dessa passar i anslutningen till ventilen...

Campingaz blåa burkar säljs över hela Europa, och i Sverige hittar ni dem bl.a. på Decathlon, Watskibutiker, Seasea och Hjertmans. Priserna nedan från 29 mars 2022.

240 g gasol:
Decathlon art 8480825 kostar 59:00

Watski art 69015-2 kostar 109:00

450 g gasol:
Decathlon art 8387449 kostar 99:00
Watski art 69015-1 kostar 159:00

(Jula - verkar ha utgått ur deras sortiment.)
Seasea art 88299 kostar 169:00
Hjertmans art 6936-99 kostar 169:00


Vår erfarenhet är att en 450 g gasolflaska räcker 5-6 grillningar, självklart beroende på vad som ligger på grillen. Ett mer ekonomiskt alternativ är att investera i våra Gasolventiler t.ex. art A10-220CE för att kunna ansluta till båtens ordinarie gasolsystem, eller större, påfyllningsbara behållare typ 2000/2006/2012/P6 osv. Gasolventilerna hittar du under Tillbehör i vänstermarginalen

VAD GÄLLER VID ELDNINGSFÖRBUD?

Efter att varit i kontakt med MSB och Länsstyrelsen i Uppsala, har vi fått svar på hur vi ska tolka ett eldningsförbud i skog och mark:

En Magma gasgrill som sitter monterad ombord är att likställa med ett gasolkök. Sådan utrustning anses INTE vara i "skog och mark" även om du är ute i naturhamn med din båt. Det betyder alltså att en Magma gasolgrill får användas ombord även vid eldningsförbud.
Det är också logiskt, eftersom det annars skulle innebära att all form av gasolspisanvändning ombord skulle vara tveksamt eller förbjudet vid ett eldningsförbud.

Däremot är det klart olämpligt att använda en kolgrill ombord vid eldningsförbud, då det kan fara gnistor med vinden. Och att grilla i land med din Magma på benstativet är förstås inte tillåtet oavsett kol eller gasol, eftersom grillen då står "i skog och mark".

Det sista medskicket från MSB och Länstyrelsen är "Man bör självklart som vanligt ha ett säkert beteende" vilket vi instämmer i fullständigt!

Ref: Handläggare krisberedskap och kärnenergiberedskap samt Tjänsteman i beredskap på Länstyrelsen i Uppsala län, 2018-07-31.

ATT ANSLUTA DIN MAGMAGRILL TILL EN STÖRRE GASOLFLASKA


En gasolflaska har trycket 4-8 bar. Våra ventiler är gjorda för 0,030 bar...
Väldigt viktigt att trycket reduceras med en Tryckreduceringsventil (rakt ovanför pilen i skissen ovan) innan en gasolflaska ansluts till ventilen och grillen.

Beställ Tryckreduceringsventilen av oss tillsammans med gasolregulatorn, så får du allt som behövs "mellan flaska och grill", anpassat till alla Magmas grillar.
I våra gasolanslutningskit ingår en anpassad Tryckreduceringsventil, gasolslang upp till 2 m samt rostfria slangklämmor i rätt dimension. Till Gasolanslutningarna klicka här