Magma - probably the best grills in the world - on land and sea

Magmagrillar.se - vi vet vad vi säljer

Magmas storsäljare Magma Kettle3 med elektronisk tändning, eller de omdesignade Newport2, Catalina2 och Monterey2. Eller varför inte en av dessa med infraröd grillteknik - något som slog igenom stort under de senaste åren, varannan rektangulär grill vi levererar är infraröd! Läs mer om fördelarna med IR under respektive grill.

Och tack till alla kunder för era omdömen om våra produkter och service - vårt mål är 100% nöjda kunder, och vi gör vårt yttersta för att nå våra mål!

Billigare än Billigast!!! I år igen!

För att hålla våra prisnivåer jobbar vi hela tiden med att hålla nere våra kostnader. Och det ger resultat - vi är "Billigast på prisjakt" på alla våra grillar.
Prisjakt.se scannar kontinuerligt av marknaden och jämför våra grillar med andra återförsäljare. Är man billigast så får man en liten stämpel automatiskt på produkten. Och vi har 14 av 14 möjliga stämplar i vår webshop!

Men det visste vi innan - inga stora lager, inga dyra butiker, bara våra fantastiska grillar och en personlig service gör att vi kan hålla de priser vi håller!

Vi har tyvärr varit tvungna att justera våra priser till följd av en kraftigt försvagad krona och höjda inköpspriser inför denna säsong, vilket vi beklagar - men vårt löfte att alltid ha de bästa priserna kommer vi fortsätta hålla!

Välkommen in i vår webshop!

Och du: lämna gärna ett omdöme om oss på Prisjakt, så det syns att vi inte bara håller de bästa priserna - vi gör också allt för att ha en kundservice i världsklass!

Uppdatering leveranstider

Måndagen 11/11 anländer containerfartyget med påfyllning till vårt Europalager i Holland. Det tar några dagar att få in alla produkter i hyllorna igen, varefter utleveranserna kan börja plockas och skickas. För vår del betyder det att vi under sista veckan i november räknar med att ha fått våra efterlängtade inleveranser och har levererat alla våra restorder.

I vår webshop har vi försökt tydliggöra detta på de produkter som just nu har längre leveranstid än vanligt.
Det går bra att beställa i vår webshop trots detta, för att försäkra dig om att stå långt fram i kön när lagret är påfyllt igen.

Vi beklagar detta, det är oerhört trist att inte kunna leverera eller supporta er med reservdelar i den takt som vi skulle önska!

Gasol till Magmas grillar

Med anledning av att vi får många frågor kring engångs gasbehållarna:

Magma's regulator är gjord för behållaren av fabrikatet "Campingaz". Även om det finns andra fabrikat i olika affärer som ser i stort sett identiska ut, så är det såvitt vi känner till endast Campingaz som passar våra produkter. Det är små detaljer i fästet som skiljer och som gör att det helt enkelt inte fungerar. (vi har testat...)

Campingaz blåa burkar säljs över hela Europa, och i Sverige hittar ni dem bl.a. på Jula, Watskibutiker, Seasea och Hjertmans. Priserna nedan från 15 april 2019.

240 g gasol:
Decathlon art 8480825 kostar 49:00 (i butiker i Barkarby, Uppsala, Kungens Kurva)
Watski art 69015-2 kostar 99:00

450 g gasol:
Decathlon art 8387449 kostar 79:00 (i butiker i Barkarby, Uppsala, Kungens Kurva)
Watski art 69015-1 kostar 119:00
Hjertmans art 6936-99 kostar 138:00
Jula art 769046 kostar 149:00
Seasea art 88299 kostar 159:00


Vår erfarenhet är att en 450 g gasolflaska räcker 5-6 grillningar, självklart beroende på vad som ligger på grillen. Ett mer ekonomiskt alternativ är att investera i våra Gasolventiler t.ex. art A10-220CE för att kunna ansluta till båtens ordinarie gasolsystem, eller större, påfyllningsbara behållare typ 2000/2006/2012/P6 osv. Gasolventilerna hittar du under Tillbehör i vänstermarginalen

Att ansluta din Magmagrill till en större gasolflaska


En gasolflaska har trycket 4-8 bar. Våra ventiler är gjorda för 0,030 bar...
Väldigt viktigt att trycket reduceras innan en gasolflaska ansluts till ventilen och grillen, enligt skissen ovan.

Vad gäller vid Eldningsförbud?

Efter att varit i kontakt med MSB och Länstyrelsen i Uppsala, har vi fått svar på hur vi ska tolka ett eldningsförbud i skog och mark:

En Magma gasgrill som sitter monterad ombord är att likställa med ett gasolkök. Sådan utrustning anses INTE vara i "skog och mark" även om du är ute i naturhamn med din båt. Det betyder alltså att en Magma gasolgrill får användas ombord även vid eldningsförbud.
Det är också logiskt, eftersom det annars skulle innebära att all form av gasolspisanvändning ombord skulle vara tveksamt eller förbjudet vid ett eldningsförbud.

Däremot är det klart olämpligt att använda en kolgrill ombord vid eldningsförbud, då det kan fara gnistor med vinden. Och att grilla i land med din Magma på benstativet är förstås inte tillåtet oavsett kol eller gasol, eftersom grillen då står "i skog och mark".

Det sista medskicket från MSB och Länstyrelsen är "Man bör självklart som vanligt ha ett säkert beteende" vilket vi instämmer i fullständigt!

Ref: Handläggare krisberedskap och kärnenergiberedskap samt Tjänsteman i beredskap på Länstyrelsen i Uppsala län, 2018-07-31.