Magma - by boaters for boaters

Nu har vi semester!

Vi tar semester under vecka 28-30 och under den tiden kommer vi inte kunna hantera eller skicka några beställningar alls.


Det går bra att beställa i vår webshop som vanligt, men svarstider på mail är längre än vanligt under den här perioden. 
Vi önskar alla våra kunder en underbar båt- och grillsommar, vi kanske ses i Stockholms skärgård?

Lagret är påfyllt!

Vi har några riktigt goda nyheter i webshopen, vi har nu Magmas SUP/Kajak-hållare i sortimentet på kunders begäran, ett stabilt, säkert och snyggt sätt att hålla ordning på sin SUP eller kajak. Vi har letat men kan inte hitta något liknande på den svenska marknaden, in och kika på bilderna så förstår du varför kunderna älskar dem!

Kolla även den helt nya avlastningsbrickan till runda grillar, som tidigare bara funnits till våra rektangulära. Finns till både 15" och 17" Kettle-grillar! Tillfälligt slutsåld - men fler kommer in under augusti. Maila oss om du vill få ett sms när de går att beställa igen!
Dessutom har Magma tagit fram en helt ny regulator/ventil som ska kunna använda andra engångsflaskor än Campingaz, som definitivt förenklar tillvaron för oss här i Sverige där det är långt mellan Campingaz-försäljningsställena (och prisskillnaden är väldigt stor mellan 450g Campingaz och andra märken såsom Biltema, Kayoba, Primus och många andra! Efterlängtat av många!)

Allt till Sveriges bästa priser. Såklart!

Om inte "Köpknappen" är aktiv, så beror det på att produkten är tillfälligt slut. Vi vill helt enkelt inte sälja något som vi inte vet att vi kan leverera.
Och tvärtom - lyser Köp-knappen så finns produkten i lager för omgående leverans!


Något som tappats eller gått sönder under båtsemestern? Ingen fara, vi skickar till gästhamnar via närliggande DHL- eller Postnord-ombud. Det löser sig...

VAD GÄLLER VID ELDNINGSFÖRBUD?

Efter att varit i kontakt med MSB och Länsstyrelsen i Uppsala, har vi fått svar på hur vi ska tolka ett eldningsförbud i skog och mark:

En Magma gasgrill som sitter monterad ombord är att likställa med ett gasolkök. Sådan utrustning anses INTE vara i "skog och mark" även om du är ute i naturhamn med din båt.
Det betyder alltså att en Magma gasolgrill får användas ombord även vid eldningsförbud.

Det är också logiskt, eftersom det annars skulle innebära att all form av gasolspisanvändning ombord skulle vara tveksamt eller förbjudet vid ett eldningsförbud.

Däremot är det tveksamt om en kolgrill ombord är tillåten vid eldningsförbud, då det är ett "fast bränsle" och det kan fara gnistor med vinden.

Och att grilla i land med din Magma på benstativet är inte tillåtet oavsett kol eller gasol, eftersom grillen då står "i skog och mark".

Det sista medskicket från MSB och Länstyrelsen är "Man bör självklart som vanligt ha ett säkert beteende" vilket vi instämmer i fullständigt!

Ref: Handläggare krisberedskap och kärnenergiberedskap samt Tjänsteman i beredskap på Länstyrelsen i Uppsala län, 2018-07-31.

Vårrea, Off-season sale och supererbjudanden överallt...

Vår ambition är att alltid ge våra kunder det bästa erbjudandet på marknaden. Hittar ni ett bättre erbjudande så hör av er så kommer vi matcha det. Alltid!

MAGMAGRILLAR.SE - VI VET VAD VI SÄLJER

Magmas storsäljare Magma Kettle3 med elektronisk tändning, eller de omdesignade Newport2, Catalina2 och Monterey2. Eller varför inte en av dessa med infraröd grillteknik - något som slagit igenom stort under de senaste åren, varannan rektangulär grill vi levererar är infraröd! Läs mer om fördelarna med IR under respektive grill.

Och tack till alla kunder för era omdömen om våra produkter och service - vårt mål är 100% nöjda kunder, och vi gör vårt yttersta för att nå våra mål!

Titta gärna på alla kundbilder och inlägg på Instagram och Facebook - förutom våra sidor "Magmagrillar" så sök gärna efter alla bilder taggade #magmagrillar och #magmagrill för att se våra grymma grillar i sina rätta miljöer. TAGGA PÅ I SOMMAR och dela med er!

BILLIGAST PÅ PRISJAKT - I ÅR IGEN

För att hålla våra prisnivåer jobbar vi hela tiden med att hålla nere våra kostnader. Och det ger resultat - vi är "Billigast på prisjakt" på alla våra grillar.
Prisjakt.se scannar kontinuerligt av marknaden och jämför våra grillar med andra återförsäljare. Är man billigast så får man en liten stämpel automatiskt på produkten. 

Men det är vår affärsidé - inga stora lager, inga dyra butiker, bara våra fantastiska grillar och en personlig service gör att vi kan hålla de priser vi håller!

Välkommen in i vår webshop!

Och du: lämna gärna ett omdöme om oss på Prisjakt, så det syns att vi inte bara håller de bästa priserna - vi gör också allt för att ha en kundservice i världsklass!

GASOL TILL MAGMAS GRILLAR

NYHET: vill du kunna använda engångstuber av andra fabrikat - beställ den gröna regulatorn 10-793, 10-794 eller 70-795 - beroende på vilken grill du har! Med denna regulator (givetvis en Magma originalprodukt) ansluts alla flaskor med 7/16" anslutningsgänga, t.ex. Biltemas 17-613 (230g) eller 17-614 (450g), Primus, Kayoba på Jula, Optimus, Weber hos byggvaruhandlare och outdoor-butiker mfl - så länge de har 7/16" standardgänga för gas.

Med anledning av att vi får många frågor kring engångs gasbehållarna:

Magma's originalregulator (den blåa) är gjord för engångsbehållaren av fabrikatet "Campingaz". Även om det finns andra fabrikat i olika affärer som ser i stort sett identiska ut, så är det  endast Campingaz som passar våra produkter. Det är små detaljer i fästet som skiljer och som gör att det helt enkelt inte fungerar. (vi har testat...)

Att ansluta andra flaskor än Campingaz till den blå originalregulatorn har orsakat gasolläckage i anslutningarna och tyvärr allvarliga incidenter där läckande gas fattat eld (lyckligtvis utan personskador eller bränder ombord) så snälla - använd endast Campingaz engångsflaskor.
Inte för att vi har provision eller något på dem, utan helt enkelt för att endast dessa passar i anslutningen till ventilen...


Campingaz blåa burkar säljs över hela Europa, och i Sverige hittar ni dem bl.a. på Decathlon, Fogas, Hornbach, Seasea och Hjertmans. Priserna nedan från 12 maj 2023.

240 g gasol:
Decathlon art 8480825 kostar 69:00
Fogas (webbutik www.fogas.se) art 19-CV300 kostar 98:00
 


450 g gasol:
Decathlon art 8387449 kostar 129:00
Hornbach art 10620361 kostar 129:00
Fogas (webbutik www.fogas.se) art 19-CV470 kostar 159:00
Seasea art 88299 kostar 219:00
Hjertmans art 6936-99 kostar 229:00


Vår erfarenhet är att en 450 g gasolflaska räcker 5-6 grillningar, självklart beroende på vad som ligger på grillen. Ett mer ekonomiskt alternativ är att investera i våra Gasolventiler t.ex. art A10-220CE för att kunna ansluta till båtens ordinarie gasolsystem, eller större, påfyllningsbara behållare typ 2000/2006/2012/P6 osv. Gasolventilerna hittar du under Tillbehör i vänstermarginalen

ATT ANSLUTA DIN MAGMAGRILL TILL EN STÖRRE GASOLFLASKA


En gasolflaska har trycket 4-8 bar. Våra ventiler är gjorda för 0,030 bar...
Väldigt viktigt att trycket reduceras med en Tryckreduceringsventil (rakt ovanför pilen i skissen ovan) innan en gasolflaska ansluts till ventilen och grillen.

Beställ Tryckreduceringsventilen av oss tillsammans med gasolregulatorn, så får du allt som behövs "mellan flaska och grill", anpassat till alla Magmas grillar.
I våra gasolanslutningskit ingår en anpassad Tryckreduceringsventil, gasolslang upp till 2 m samt rostfria slangklämmor i rätt dimension. Till Gasolanslutningarna klicka här